Інформація про заклад

ІНФОРМАЦІЯ про Комунальний заклад “Новопокровський опорний ліцей” Новопокровської селищної ради  Чугуївського району Харківської області

Рік заснування

Новопокровська школа була заснована у 1921 році як початкова, навчання становило 2 роки. У 1923 році вона реорганізована у 4-річну. У 1936 році було здійснено перехід на семирічне навчання, а з 1960 року було введено 8-річне навчання. У 1971 році школа стає середньою. У 1985 році було зведено нову триповерхову будівлю. У 2011 році школа реорганізована в навчально-виховний комплекс, відкрито дошкільний підрозділ на 2 групи.

В.о. директора ліцею

Дегтярьова Кристина Юріївна

Контингент учнів

Новопокровський опорний ліцей розрахований на 650 осіб та фактично в ньому навчається  613 учнів

Мова навчання

Українська

Педагогічний колектив

Педагогічний колектив нараховує 48 педпрацівників, з них 45 мають вищу освіту, 3 – середню спеціальну. Вищу кваліфікаційну категорію мають 19 педпрацівників, І кваліфікаційну категорію – 7 педпрацівників, ІІ кваліфікаційну категорію – 8 педпрацівників, категорію „спеціаліст” – 14 педпрацівників.

Забезпечення харчуванням

Гарячим безкоштовним харчуванням на 100% забезпечено дітей пільгових категорій. За рахунок батьківської плати харчується 126 учнів.

Творчий потенціал

Педагогічний колектив працює над проблемою «Забезпечення системного підвищення якості освіти на інноваційній основі сучасного психолого-педагогічного та науково-методичного супроводу навчально-виховного процесу» .У конкурсі «Учитель року» брали участь 22 вчителі.  Учитель англійської мови  Гавриліна Тетяна Володимирівна і вчитель початкових класів Булавіна Любов Василівна стали призерами конкурсу “Добрих практик”.

Гурткова робота

В ліцеї працює 11 гуртків: «Основи науково-дослідницької діяльності», хоровий, вокальний, «Лідерство – запорука успіху», спортивне орієнтування, хореографічний, історичне краєзнавство, «Юні етнографи», народознавчий «Джерело», «Юний турист», «Пішохідний туризм». Працюють секції дитячо-юнацької спортивної школи: футбол, таеквон-до, баскетбол.

Підвіз учнів та вчителів

До школи потребують підвозу 120 учнів та 1 вчитель з селища Есхар. Підвіз дітей здійснюється шкільним автобусом. Вчителя безкоштовно підвозять спонсори.

Матеріально-технічне забезпечення

До послуг учнів 14 навчальних кабінетів,2 комп’ютерні класи (21 ПК), 2 спортивні зали, гімнастичний та футбольний майданчики, майстерня, їдальня, бібліотека, актова зала, багатофункціональний майданчик зі штучним покриттям. Бібліотечний фонд налічує – 12 тис. примірників художньої та навчальної літератури.

Досягнення вихованців

Щорічно учні школи беруть участь у олімпіадах з базових дисциплін, виборюють призові місця. У 2017/2018 році учні закладу зайняли 56 призових місць в районних олімпіадах, 21 з них направлені для участі в обласному етапі, де 7 учнів посіли 13 призових місць: Сергейчук Ксенія (10 клас) – II місце з трудового навчання, III місце з російської мови та літератури, інформаційних технологій; Сергійчук Марія (10 клас) – III місце з української мови та літератури, російської мови та літератури, інформатики; Курганський Андрій (9 клас) – III місце з хімії; Хайнацький Володимир (11 клас) – III місце з російської мови та літератури; Мартиненко Олексій (10 клас) – II місце по астрономії, III місце з економіки, російської мови та літератури; Тарусин Володимир (10 клас) – III місце з екології; Шевцова Поліна (11 клас) посіла I місце з російської мови та літератури і була направлена на IV етап, де також посіла I місце.
У 2017/2018 навчальному році серед учнів-членів Малої академії наук були 4 переможці районного етапу і 1 переможець – обласного – Тарусин Володимир.
І місце посіли учні закладу в обласному етапі інтелектуальних ігор. Фольклорний колектив «Любисток» став переможцем (III місце) обласного конкурсу «Щедрий вечір».
Результати участі учнів Новопокровського опорного ліцею в районних спортивних змаганнях наступні:
– змагання з баскетболу (хлопці) – I місце; дівчата – IV місце;
– шахи – I місце;
– «Шкіряний м’яч» – I місце (2007р.) II місце (2006р.); III місце (2005р.);
– змагання з волейболу – II місце;
– змагання з футболу «Дворовий футбол» – I місце;
– змагання з військової підготовки – III місце;
– змагання з тенісу – II місце;
– військово-спортивна гра «Джура» – III місце;
– легка атлетика – III місце.